2 Kasım 2009 Pazartesi

115 cm lik ala balık

Ardeşen’de şans eseri yalanan 115 cm uzunluğunda ki alabalık görenleri hayrete düşürüyor.

Rize’nin Ardeşen İlçesine bağlı Duygulu köyünde yağışın etkisiyle taşan fırtına Deresi’nin getirdiği pislikler temizlemeye çalışan Cumali Çağatay isimli bir vatandaş şans eseri tam 1 metre 15 santimetre uzunluğunda bir balık yakaladı.

Elin de ki çengelli çubukla pislikleri toplamaya çalışan Çağatay; “Bir anda elimde ki çengelli soba ağırlaştı, uzun uğraşılar sonucu elimde ki sopaya hâkim olabildim, hemen o sırada yardıma köyde bulunan arkadaşlarımı çağırdım ve güç bela devasa büyüklükte ki balığı karaya çektik.” Dedi.

Balığı ilk gördüklerinde ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade eden Çağatay, yıllardır bu bölgede yaşıyorum ve bu güne kadar gördüğüm balık büyüklüğü 20-30 santimetreyi geçmemiştir. İlk defa bu büyüklükte bir balık ile karşılaştım. Halen şaşkınlık içerisindeyim.” Dedi.

http://www.lazhaber.com//resimler/galeri/cumaliaatay31102009yaka.jpg

3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yav abi sen bu siteyi ne zaman yaptun, hadi yaptun nee haber etmedun:)

Unknown dedi ki...

Maşallah güzel balıkmış,alabalık tesislerinden kaçmış olmasın selden dolayı,çünkü böyle büyükleri
anaç balık olarak havuzlarda büyütülüyor ama görüntüsü bile çok güzel Asım abi resimi bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

hocam ocak 2008 den beri laz arıcı yayında
mehmet abi o alabalığın tesislerden kaçmış olasılığıda olabilir olaz diyecektim bir an alabalık için yükselkik ve çağlayan farkı olmaz çünkü onlarca metre lik çağlayanlardan çıkabilmekte şu bakımdan olmaz diyecektim bir an bu balığın yakalandığı yerfırtına deresinin uç kısımlarında buralara yakın tesis yokda ondan fırtına deresinde bu mevsimde denize gidenler yumurtlamaya çıkıyorlar uç noktalara nadirde olsa bulunuyor