2 Mayıs 2012 Çarşamba

karadenizli arıcıların ayılardan çektikleri

İkizdere’de 28, Çamlıhemşin ilçesinde 43 arı kovanını ayı parçaladı.Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Kirazlı Mahallesi'nde Yaşar Tavukçu, Halit Tavukçu, Yeşlilyurt Mahallesi'nde İbrahim Kösoğlu ve Kemal Kösoğlu ile Dereköy köyünde İsmail ve Barış Çepni'ye ait toplam 28 adet arı kovanı, ayı tarafından parçalandı.

Çamlıhemşin Topluca Köyü'ne bağlı Maselevat Mezrası'nda da ayılar 43 adet arı kovanını talan etti.

Topluca köyü muhtarı Yusuf Çiçen’e ait 30, Mustafa Naci Yağcı’ya ait 13 kovanın ayılar tarafından talan edildiği belirtildi. Ayı talanı nedeniyle son bir haftada arıcıların zararının 8 bin TL’yi geçtiği ifade edildi.


AYILAR BİZE DOKUNUYOR BİZ AYILARA DOKUNAMIYORUZ!

Bu konuda yetkililerden gereken yardımın yapılmasını isteyen Topluca Köyü Muhtarı Yusuf Çiçen “Ayıların peteklerimize saldırılarından dolayı sadece köyümüzde toplamda yaklaşık 20 bin lira zarar oluştu. Çamlıhemşin ilçemizdeki bütün arıcıların bu konuda derdi büyük. Bir an önce gereken önlemin alınması gerekiyor. Zarardan dolayı ilgili yerlere müracaatlarımızı yaptık. Bu konuda bir an önce önlem alınmasını istiyoruz. Ayılar bu hafta 43 adet peteğimizi talan etti. Ayıya zarar verilmesi yasak olduğu için biz de bir şey yapamıyoruz. Bu konuda yetkililerden gereken yardımın yapılacağına inanıyorum." dedi.





Hiç yorum yok: