17 Nisan 2010 Cumartesi

yine arı yüklü kamyon devrilmesi

Kovan yüklü kamyon devrildi

Antalya'dan aldığı arıları Rize'ye götüren kamyon, Ünye'de devrildi. Ortaya saçılan arıların intikamı ise ağır oldu!
Ordu'nun Ünye ilçesinde devrilen arı kamyonunu haber yapmaya giden haberciler, arıların sokması sonucu hastanelik oldular.

Edinilen bilgiye göre, Antalya'dan aldığı arıları Rize'ye götüren Tezer Erdem'in kullandığı 53 K 6117 plakalı kamyon, saat 06.00 sıralarında Ünye'nin Gölevi Mahallesi'nde kaza yaptı. Devrilen kamyonda bulunan 269 arı kovanı yola saçıldı.

Arılar yüzünden trafik aksadı. Ünye'den çağırılan arıcılar özel kıyafetlerle kaza yerine giderek yola saçılan kovanları toplayıp başka bir kamyona yüklemeye çalıştı.

Kazayı duyarak olay yerine giden haberciler, arıların gazabına uğradı. Muhabirler Hamza Alp ile Ahmet Yenin'e arılar saldırdı. Haber yapmak isterken 'haber' olan gazeteciler, çok sayıda arının sokması sonucu Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.
Alp'in üzerinden 10, Yenin'in üzerinden ise 30 arı iğnesi çıkarıldı. Serum verilen gazeteciler, yaklaşık 1 saat süren tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Şoförü de arıların soktuğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

16 Nisan 2010 Cuma

çocukluk tan kalma hayallerim

çok uzun süredir bu bog uma güncelleme yapmamışım vay be. dün çocukluktan kalma hayallerimi gerçekleştirdim birde oğul girerse mutluluğuma diyecek yok sabahleyin arılığa geldiğimde içimde bir boşluk vardı ne iş yapayım diye düşünürken oğul kapanlarını yerlerine yerleştireyim dedim önce normal kiralık daireleri yerleştirdim yerlerine dedim kara kovanada bir yer yapayım koyayım kapan olarak yerine. yerini hazırladım yanlız olduğumdan kara kovanı yerine çekmek güç olacaktı ama allah bir kolaylık verdi çektim ağaca koydum yerineişleri bitirdim 3 adet fenni kovan kapan olarak geçen seneki yerlerine biraz düzenleme yapıp yerleştirdim kara kovanıda çekip koydum yerine
içemleri bitirip seyretmek emek harcandığı için insanın hoşuna gidiyor eğer birde oğul girerse işim iştir.
dün yine bu işlerin yanında bütün kolonileri teker teker kontrol ederek kat koyulması gereken lere katlarını koydum temel petek verilmesi gerekenlere petek verdim haftaya kat verilmesi gereken kovan sayısı oldukça fazla olacağını düşünüyorum çünkü arılar fazla sıkıştırılmaya gelmiyor geçen cumartesi cumhuriyet köyde ekrem hocanın kovanlarınin bir kısmına kat koydum çok sıkışık olmayan kovanlara katlarını haftaya koyarız demiştik bu gün aldığım habere göre kovanlardan biri oğul vermiş o kadarda kontrol etmiştim meme felanda yoktu demekki görememişim.