16 Kasım 2009 Pazartesi

SAHTE ANZER BALI UYARISI

Rize Anzer Balı Kooperatifi, bu yıl sadece 150 kilo bal üretildiğini açıklayarak, korsan satışlara dikkat edilmesini istedi.
16 Kasım 2009 Pazartesi 00:12
İSMET KÖSOĞLU
İkizdere’nin 2 bin100 metre rakımlı ünlü Anzer köyünde üretilen şifalı Anzer Balı’nın sahtesine karşı Kooperatif tarafından takibata başlandığı açıklandı.

Anzer Balı Kooperatif Bakanı Şükür Çatır, bu yıl hava şartlarının müsait gitmemesi sonucu Anzer Balı’nın istenilen kalitede ve rekoltede olmadığını belirterek, “3 bine yakın kovanda yapılan Anzer Balı üretiminde 150 kg bal ancak alabildik. Bal az olduğu için piyasada Anzer Balı adı altında sahte bal satıldığını duyuyoruz. İsmimizin kullanılmasını istemiyoruz. Kooperatifimizin pazarladığı ballar zaten etiketli kavanozdadır. Tekrar özellikle söylüyorum bu sene yani 2009 yılında Anzer balı üretiminde şok yaşadık. Anzer Balı üretimi çok az oldu. Kooperatifimiz 150 kg bal teslim aldı. Hava şartları uygun gitmeyince arılarımız bal yapamadı. Bütün olumsuzluklara rağmen bazı şehirlerde Anzer Balı satıldığını duyuyoruz. Bu açıkça vatandaşı yani şifa için Anzer Balı arayan hasta sahiplerini aldatmaktır. Biz Kooperatif olarak hukukçularımızla görüştük ve sahte Anzer Balı satanların yakasına yapışacağız. Tüketici aldatılıyor. Kanuni hakkımızı arayacağız" dedi.

1 yorum:

ariciahmet dedi ki...

Evet bende sahte anzer balı var
Anzer yaylasında arıcılık yapanların yarısı bir koperatıf kurmuş ürettikleri balları anzer balı diye etiketleyip satıyorlar buraya kadar güzel ama anzerde evi var evinin balkonuna arı koymuş burdan bal almış pekela bu bal koperatif üyesi olduğu için anzer balı deyilmi,mesela benim anzerli arkadaşlarım var onlar busene bana 6 adet arı verdiler erzuruma çıkardım bende onlara arı verdim ve ancerden biz arkadaşlar olarak20 kğr bal sağımı yaptık şimdi bu bal sahtemi.(anzerlilerden niye kovan aldında oraya koymadınız diyeceksin orda güçlü olmayan kovandan bal alma şansi yoktur.)