18 Şubat 2009 Çarşamba

rize bal dolum tesisleri



RİZE'YE BAL DOLUM MERKEZİ AÇILIYOR
Rize Arı Yetiştiriciler Birliği'nin bal dolum ve paketleme tesisleri, 25 Şubat Çarşamba günü hizmete açılacak.
18 Şubat 2009 Çarşamba 15:59
Rize Arı Yetiştiriciler Birlik başkanı Fevzi Civaoğlu, Rize merkezde ilk olan tesisin 115 bin TL'ye mal olduğunu söyledi.

Bal üreticilerini modern bir tesise kavuşturduklarını ifade eden Civaoğlu, ''Birlik olarak arıcı arkadaşlarımızın kaliteli ballarını daha iyi, modern, standartlara uygun, hijyenik şartlar altında pazarlayıp paketlemesine yardımcı olmak istedik'' dedi.

Tesisi üyeleri ile İl Özel İdaresinin yüzde ellişer desteğiyle tamamladıklarını anlatan Civaoğlu, ''Günde 1 ton bal işleme kapasitemiz var. İhtiyacımıza rahatlıkla yetecek kanaatindeyim. Önemli olan bir tesisi kurmaktı. Tesisimizi 25 Şubatta açacağız'' diye konuştu.

Civaoğlu, tesislerin açılışı dolayısıyla Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde ''arıcılık, arı hastalıkları ve arı ürünleri'' konulu sempozyum düzenleneceğini de kaydetti.

4 Şubat 2009 Çarşamba

balkon güzeli namı değer geminin ballı baba tarlası

dün çalıştığım kadıköy fener yolunda yüksek apartmanlar arasında boş bir arazıde bu ballı babalar dikkatimi çekti 6. katta olmama rağmen zum layarak çektim resimleri ne kadarda güzel açmışlar.buranın deniz seviyesinde olması bu yıl kar yüzü görmemesi gece ısılarının çok düşmemesi sebebiyle erken açmışlardır
bu apartman lar arasındaki ballı baba tarlası belkide doktorumuzun namı değer balkon güzeli geminin ulaşabileceği bir mesafe olduğunu düşünmekteyim hocama sordum evleri ile fener yolu arasını 2-3 km olduğunu söyledi arı uçuşu bu mesafe çok daha kısa olabilir